sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Creioanele colorate năzdrăvane

Copii, am să vă spun povestea unui băieţel şi a trusei sale de creioane colorate. Acest băiat se numea Mihai şi cea mai mare bucurie a lui era să deseneze şi să coloreze. De ziua lui primise o mulţime de cărţi de colorat dar le-a lăsase pe raft. Era tare trist. Creioanele lui erau tare mici şi nu se mai puteau ascuţi. În fiecare seară, se ruga îngerilor să primească nişte creioane colorate. Îngerii l-au auzit, bineînţeles şi într-o dimineaţă a găsi lângă el, pe pernă, o trusă de creioane colorate. Trusa era tare frumoasă, avea creioane de toate culorile cu foarte multe nuanţe şi bine ascuţite. Ce nu ştia Mihai era că acele creioane erau năzdrăvane. Oricât le-ar fi folosit sau ascuţit ele nu se micşorau. Zvăpăiate, creioanele, puneau la cale şi o mulţime de pozne.
După ce a mulţumit pentru creioanele colorate, băiatul s-a pus pe lucru. Parcă niciodată nu desenase şi nu colorase atât de frumos.
Seara, după ce Mihai s-a dus la culcare, creioanele, care n-aţi uitat erau năzdrăvane, şi-au făcut un plan. Ce-ar fi să se distreze puţin şi să întoarcă lumea pe dos?
Zis şi făcut! Imediat ce Mihai a adormit şi-au luat tălpăşiţa întorcându-se abia în zori. Dimineaţa, băiatul s-a trezit pregătindu-se ca de obicei pentru şcoală.
Când ieşi din casă, rămase uimit. Ca prin minune, toate culorile erau schimbate. Casele erau negre şi cerul maro, cioara din vârful unui stâlp era galbenă iar oamenii erau albaştri şi verzi. Semaforul îşi schimbase şi el culorile, iar laptele era verde. Ciocolata, care tare-i plăcea, era violet, iar soarele părea de un gri murdar. Albinele zburau înnebunite pentru că nu mai recunoşteau florile.
Văzând ce au făcut creioanele sale, căci imediat şi-a dat seama că numai ele pot fi de vină, Mihai s-a rugat la Dumnezeu să-l ajute şi a cerut o radieră fermecată. Cu ea a şters toate stricăciunile făcute. Creioanele au înţeles că lumea era mai frumoasă aşa cum o făcuse Dumnezeu şi s-au potolit.
De atunci, au lucrat numai în cărţile de colorat sau în blocul de desen iar Mihai a făcut multe desene frumoase, bucurându-i pe toţi. Căci... am uitat să vă spun! Mihai a devenit un pictor vestit şi iubit de toată lumea.



Martie 2005

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu