sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Legenda cutremurelor

A existat odată, demult, acum două zile, dacă nu mă înşeală amintirile, un dinozaur ce lucra la departamentul gândirii şi comportamentului de balaur. Trebuie să declar, pentru forul tutelar – interstelar, foooooarte protocolar, că în lumea lor, a balaurilor, regulile erau stricte, de aceea nu existau delicte. De exemplu, toţi balaurii trebuie să se învârtă în timp ce se deplasează, nu doar de Bobotează şi nu contează că bulversează circulaţia stârnind agitaţia sau să fie extrem de înfricoşători ambasadori în faţa oamenilor.
Până acum totul pare normal, însă ceea ce nu ştiţi, este că balaurul nostru ameţeşte când se-nvârteşte, foarte uşor şi de multe ori, câteva sate au fost îngropate în prânzurile personale şi abandonate pân’ au fost curăţate.
Păi, aţi putea să vă-ntrebaţi cum de căpcăunul nostru lucrează la acest departament când el însuşi are probleme, cât carul. Sau abecedarul?! Hm!! Aici vă pot oferi o explicaţie. Vedeţi voi, balaurului nostru, Sfârlează, îi place să danseze step. Când? Oricând! Extraordinar de mult, stârnind tumult, mai ales la un adult, extraordinar de cald, mai ceva ca un herald.
Ceilalţi, vicleni, au considerat, ba chiar au demonstrat că ar fi adecvat de îndurat pentru concetăţeni, scosul din pepeni, mai bine decât clasicul speriat.

De aceea există cutremure, acestea-s lucruri sigure, undeva, personajul nostru cel amuzant, manierat şi neajutorat, dansează stepul antrenant, necenzurat ...

Dar nu vă speriaţi sunt doar din cele mititele, născute când tremuri de râs, niciodată de plâns, nu cutremure adevărate, nici măcar inventate spre spaima spiriduşilor şi a păpuşilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu